piatok, 26 apríla, 2024
Rôzne

Moderný dizajn plastových okien nielen pre novostavby

Stop kompromisom! Aj vaše okná môžu vyzerať fantasticky, a pritom to nebude na úkor ich funkčnosti. Moderné plastové okná sľubujú nielen dôkladnú zvukovú a tepelnú izoláciu, ale tiež jednoduché ovládanie a elegantný dizajn.

Plastové okno pre nový začiatok

Kúpili ste starší byt alebo dom, alebo si staviate vlastný? Potom vás určite neobišla otázka, aký typ okna si zvoliť. Spomedzi množstva predajcov je náročné vyberať, preto sa najčastejšie orientujeme podľa referencií, vzhľadu okien, no  nevynechajme ani ceny výrobkov. Po vrecku sa najviac udriete v prípade hliníkových okien, ktoré si už našli svojich priaznivcov. Ak však hľadáte okná, ktoré vám napriek rozumnej cene poslúžia desiatky rokov, výborným riešením sú plastové okná. Kvalitné plastové okná dokážu šetriť energiami a zároveň sa postarajú o bezpečné bývanie. Najvyššia miera bezpečnosti sa dosahuje celoobvodovým kovaním či oceľovou výstuhou pre zachovanie statiky okna. Nezanedbateľným plusom je tiež izolácia zvukov. Už si viac nik nemusí vypočuť, o čom sa doma rozprávate, hoci je okno zatvorené, a aj vy si lepšie oddýchnete bez ruchu z ulice. Vďaka tomu, že si u predajcov viete vybrať tvar okien a ich farebné prevedenie, nenarušíte ani vzhľad staršej stavby, pretože okná jej prispôsobíte na mieru v každom ohľade. Plastové okno sa dá namontovať aj do atypických otvorov, ktoré sa podpisujú pod charakter stavby, a tak bude vaša rekonštrukcia dotiahnutá do posledného detailu. Plesní a zavýjania vetra sa vďaka plastovým oknám s tromi štádiami tesnenia navždy nadobro zbavíte.

Funkčnosť a odolnosť okna

Ak žijete v byte, pravdepodobne budete hľadať biele plastové okno oblého alebo hranatého tvaru, aby sa vaše okná medzi ostatnými bielymi nevymykali z radu. Pri výbere okien do rodinného domu sú však možnosti takmer neobmedzené. Najčastejšou voľbou sú okná s dekorom dreva, ktoré pôsobia veľmi prirodzene a dajú sa ľahko zladiť napríklad s farbou strechy či fasády. S plastovým oknom sa dočkáte naozaj komfortného bývania. Ide predovšetkým o jednoduchú manipuláciu s oknom. Zatiaľ čo pri starých drevených oknách ste boli zvyknutí buchotanie a ťažkú manipuláciu s kľučkami, moderné plastové okná dokážu ovládať už aj malé deti. Ak by došlo k chybnej manipulácii, okno je zabezpečené poistkou. S ergonomicky tvarovanou bezpečnostnou kľučkou si nastavujete rôznu intenzitu vetrania. Či okno otvoríte dokorán, alebo na mikrovetranie, vždy máte istotu, že v danej polohe zotrvá. Hladký povrch plastového okna uľahčuje jeho čistenie. Aspoň dva razy do roka sa postarajte o plast, kovanie, sklá i tesnenie okna, predĺžite tak životnosť okna i jeho krásny vzhľad ako v interiéri, tak v exteriéri. Kvalitné plastové okná odolávajú poveternostným vplyvom a sú schopné znášať i prudké zmeny teplôt či priame slnečné žiarenie bez znehodnotenia pôvodnej farby.

Pridaj komentár