štvrtok, 25 apríla, 2024
Rady a triky

Hybridné tepelné čerpadlo ušetrí viac peňazí než by ste čakali

Poznajte hybridné tepelné čerpadlo IVT AIR Split s vnútornou jednotkou IVT a vonkajším prístrojom LG. Naväzuje na dnes už legendárne čerpadlo IVT AIR-X, najpredávanejšie v Českej republike, no v porovnaní s ním je lacnejšie a prevádzkovo úspornejšie.

Tým však jeho výhody nekončia. Má vysoký vykurovací faktor (4,7), klimatizáciu v štandardnej výbave, vyhovuje podmienkam energetickej triedy A ++, je priestorovo nenáročné (vyžaduje len 0,4 m²), umožňuje ovládanie mobilným telefónom, využitie elektrickej energie z fotovoltaického zariadenia a variabilnejšie umiestnenie vonkajšej jednotky. Ta môže byť od vnútornej jednotky vzdialená až do 25 metrov bez toho, aby zmrzla kvapalina. Tým sa čerpadlo stáva prístupným aj pre domácnosti, v ktorých nie je možné z akéhokoľvek dôvodu umiestniť vnútornú jednotku v miestnosti pri obvodových stenách.

Vnútorná jednotka tepelného čerpadla IVT AIR Split obsahuje odolný nerezový zásobník teplej vody s objemom 190 litrov, nízko energetické obehové čerpadlo, elektrokotol 9 alebo 15 kW, expanznú nádobu a kondenzátor.

Vo vypätých chvíľach čerpadlu automaticky pomáha kotol

Využívaním hybridného tepelného čerpadla môžete znížiť náklady na elektrickú energiu ako sa len dá: ak do vnútornej jednotky pripojíte plynový kotol, môžete do regulátora zadávať vaše ceny plynu a elektriny. Regulácia potom automaticky zapína kotol, keď to je finančne výhodnejšie, napríklad pri nízkych vonkajších teplotách.

Tepelné čerpadlo IVT AIR Split tiež sleduje maximálny príkon domu a pri zapnutí väčšieho množstva spotrebičov v domácnosti odpojí elektrokotol alebo kompresor. Ďalšou možnosťou úspor je už zmieňovaná schopnosť využitia elektrickej energie z fotovoltaiky – pri nadbytku vyrobenej elektrickej energie sa tepelné čerpadlo IVT AIR Split samo zapne a dodá teplo do systému, prípadne do akumulátora.

Upútalo vás toto tepelné čerpadlo? Pre ďalšie informácie navštívte internetovú stránku spoločnosti IVT, pomocou ktorej môžete tiež zadať nezáväznú požiadavku na tepelné čerpadlo ideálne pre vaše podmienky

Pridaj komentár