utorok, 16 apríla, 2024
Rôzne

Kožený nábytok neprestane byť nikdy moderný

Niektoré materiály sú medzi dizajnérmi a výrobcami nábytku obľúbené viac, iné menej. Niektoré materiály sú iba záležitosťou módnych trendov a výstrelkov, iné sú zase medzi zákazníkmi vyhľadávané po dlhé roky. Jedným z týchto materiálov je aj koža, ktorá je moderná už celé desaťročia a nič nenasvedčuje tomu, že by medzi zákazníkmi strácala zo svojej povestnej obľúbenosti. Čomu vďačí koža za svoje výnimočné postavenie v nábytkárskom priemysle?

Univerzálnosť

Koža je vhodná na každý typ nábytku, stala sa obľúbená hlavne vďaka gaučom, ale v súčasnosti sú veľmi obľúbené aj kožené postele. Hoci si ešte ale nestihli vybudovať také dominantné postavenie ako kožené gauče, ale vďaka svojmu luxusnému vzhľadu, vysokej životnosti a nadčasovému dizajnu, si začínajú získavať stále viac a viac priaznivcov. Veľkou výhodou je ich polstrovanie, a teda keď sa v noci so zalepenými očami vraciate z toalety a zakopnete alebo buchnete nohou o posteľ, je to oveľa menej bolestivé, ako keby ste mali vraziť do rohu drevenej či kovovej postele.

Výhody kože

Koluje mnoho mýtov, ktoré hovoria o tom, aká je koža nevhodná a jej životnosť je nízka, ale pokiaľ ide o kvalitné sedačky vyrobenú z kože, ich životnosť je neporovnateľne vyššia ako pri textilných sedačkách. Ale musíte ich chrániť pred sústavným UV žiarením a nemôžete ich mať blízko radiátoru alebo akéhokoľvek iného zdroja tepla. Veľkou výhodou je ich jednoduchá údržba – stačí pretrieť vlhkou handričkou a sedačka je ako nová, takže ak sa vám vyleje čaj či káva, žiadna svetová katastrofa sa nedeje.

Ak máte domácich miláčikov, hlavne mačky, tak na koži sa nezachytávajú chlpy a dajú sa jednoducho vyčistiť – stačí zapnúť vysávač. Tiež sa tam nehromadí veľké množstvo baktérií a roztočov, čo istotne ocenia alergici. A vzhľad! Ten pôsobí na prvý pohľad elegantne a luxusne. Preto, ak ste si neboli istý kúpou koženej sedačky, teraz niet ani najmenších pochybností o tom, že sa chystáte urobiť správne rozhodnutie.