sobota, 20 apríla, 2024
Rôzne

Budeme kupovať nábytok iba cez katalóg?

Náš byt si zariaďujeme pomaly, postupne, ako dovoľuje finančná situácia. Bude to pár dní späť, keď sme sa rozhodli, že si konečne kúpime biele nočné stolíky do našej spálne a nejaký nábytok do detskej izby našich ratolestí. Vybrali sme sa teda poobzerať po obchodoch s nábytkom.

Kamenných obchodov s nábytkom je menej

Počas postupného zariaďovania sme pobehali mnohé obchody a tak sme už vopred vedeli, kedy a kam sa pôjdeme poobzerať. Aké bolo však naše prekvapenie, keď sme niektoré z obchodov vôbec nenašli. Medzičasom ich stihli zrušiť. Niektoré sme síce našli na svojom mieste, ale vystavených kusov nábytku bolo veľmi skromne – niekde pár obývacích zostáv, kuchýň či detských izieb a množstvo katalógov. Keď píšem pár, tak skutočne hovorím o 2 – 3. Inde nás vítal takmer prázdny obchod a niekoľko vystavených sedacích súprav a množstvo katalógov. A niekoľko výnimiek sa mohlo pochváliť výberom nábytku – vystaveného na predajni, tak ako sme boli zvyknutí.

Možno si poviete, že je to súčasný trend. Kamenné prevádzky postupne zanikajú a predaj sa prenáša do online prostredia. Zrejme máte pravdu. Aj ja musím úprimne priznať, že na tej situácii mám svoj podiel :)

Nakupujeme v internetových obchodoch

Keď sme predtým v nejakom kamennom obchode našli nábytok, ktorý sa nám páčil, prvé, čo sme spravili po príchode domov bolo, že sme zapli počítač. Prečo? Aby sme našli čo najvýhodnejšiu cenu vrátane dopravy a nechali si ho doviesť domov. Výhodné pre nás, nevýhodné pre majiteľa kamennej prevádzky. Musí platiť skladové priestory, zamestnancov… a my si nábytok obzrieme, odskúšame a kúpime na nete.

Kamenné obchodíky potrebujeme

Pri posledných nákupoch som si akosi viac začal uvedomovať, že tie kamenné predajne zrejme potrebujeme.  Nábytok v predajni vidíme naživo, môžeme si ho ohmatať, cítiť pod prstami materiál, vyskúšať pevnosť, či úroveň pohodlia a v neposlednom rade, ak natrafíme na skúseného predavača – odborníka, tak získame ešte oveľa viac.