piatok, 26 apríla, 2024
Rady a triky

Ušetrite efektívne a získajte výhody

Šetriť tam, kde je to efektívne, má to význam a neovplyvní nás to negatívne, práve naopak je to pre nás výhodné, nie je vôbec náročné. Je to práveže úplne jednoduché. Zaujíma vás, ako ušetriť a niečo z toho vyťažiť vo svoj prospech? LED žiarovky sú správnou odpoveďou. Mysleli ste si, že to má význam len v skladoch, veľkých kancelárskych priestoroch a pri verejnom osvetlení? Omyl! Má to veľký význam aj u vás v domácnosti. Chcete vedieť, ako s LED žiarovkami ušetríte a aké výhody vám prinesú?

Čo získam kúpou LED žiarovky?

V prvom rade získate kvalitný zdroj osvetlenia, ktorý je k vašim očiam šetrnejší viac ako ostatné druhy žiaroviek, či už ide o klasickú, halogénovú alebo úspornú žiarovku. Ale hlavnou výhodou je úspora nákladov na elektrickú energiu, ktorá sa môže vyšplhať až ku skvelým 85 %, preto sa rozhodne oplatí investovať do LED žiarovky vyššiu sumu, keďže sa to  počas jej používania niekoľkonásobne vráti.

Keď stlačíte vypínač, LED žiarovka sa okamžite rozsvieti, nemusíte čakať ani sekundu. Ak vás to bude fascinovať tak veľmi, že ju budete stále zapínať a vypínať a pozorovať, neprejaví sa to na dĺžke jej životnosti, ktorá ostane aj po takomto zaobchádzaní rovnaká. Tieto žiarovky nemajú v sebe ortuť, ani iné škodlivé kovy, navyše nevyžarujú UV žiarenie a vydržia aj nešetrné zaobchádzanie – sú skonštruované tak, aby prežili aj silnejšie otrasy. A ako dlho vydrží vlastne LED žiarovka svietiť? Až 20 000 hodín, čo je dvojnásobne viac ako úsporná žiarovka.

Ako vybrať LED žiarovku?

Žiarovku vyberáme podľa prostredia, kde ju budeme používať a podľa veľkosti tohto miesta. Preto do menších priestorov vyberáme tie s menšou svietivosťou a zase do väčších priestorov, ako sú kancelárie, sklady, môžeme miesto žiaroviek použiť LED panely rôznych veľkostí podľa rozmerov priestoru, ktorý majú osvetliť. Využite aj vy výhody LED svietidiel a urobte niečo pre váš zrak. Nestojí to tak veľa, aby vám to za to nestálo.