piatok, 26 apríla, 2024
Rady a triky

Nedovoľte, aby vás pri napínavom filme rušilo slnko

bílé žaluzie legální fotografie z fotobanky www.pixmac.cz
bílé žaluzie legální fotografie z fotobanky www.pixmac.cz

Pohodový víkend, ležíte na gauči a pozeráte telku – opakujú film, pri ktorom ste včera večer zaspali, nevideli ste koniec a teraz musíte vedieť, ako to skončí. Pretože, ako to býva u vás zvykom, zaspali ste pri tej najnapínavejšej časti a viete, že ak nezistíte, ako to dopadlo, nezaspíte už nikdy. Už sa blíži finálne rozuzlenie, tmavé prostredie, napätie sa dá krájať, keď zrazu zasvieti slnko a vy vidíte iba čiernu obrazovku a počujete hlasy. Čo sa tam deje, ako to skončí? Nič nevidíte.

Zastrite

Ako si nenechať pokaziť filmový zážitok? Odpoveď je jednoduchá – žalúzie. Zastrite ich a nenechajte sa vyrušovať v tých najnapínavejších momentoch. Že ich nemáte, lebo sa nehodia na vaše drevené okná? Už dávno sú preč časy, keď sa vyrábali iba plechové žalúzie. Máte drevené okná? Kúpte si drevené žalúzie a nemusíte sa obávať toho, že by ste narúšali celkový vizuál a koncept svojho bytu. Pomôžu vám umocniť  nielen filmový zážitok, ale aj dlhší spánok. Máte spálňu orientovanú na východ?  Chcete si pospať po náročnom pracovnom týždni konečne dlhšie? Zastrite žalúzie a nedovoľte, aby vás slnko zobudilo zavčas rána, nechajte sa zobudiť vôňou kávy či raňajok prenikajúcej z kuchyne. Je to príjemnejšie.

Zatiahnite

Ak vám žalúzie z nejakého dôvodu nevyhovujú – nechce sa vám z nich utierať prach alebo máte príliš veľké okná, nemusíte sa vzdať prítmia, keď ho potrebujete. Nové rolety vám poskytnú rovnako kvalitnú službu. Oproti žalúziám majú však jednu výhodu – môžu byť zároveň aj výrazným dizajnovým doplnkom. Vyberte si rolety so zaujímavým vzorom, ktorý rozžiari váš interiér. Ak sa vám páčia miestnosti, v ktorých je na jednej stene tapeta, no vy máte vo svojej obývačke jednu stenu takmer celú zo skla, použite rolety so vzorom na okná, aký by ste chceli mať na tapetách a tadá – máte tapetovú stenu, bez toho, aby ste museli tapetovať okná. Hrajte sa so svojimi bytovými doplnkami a skrášlite si svoj byt.