piatok, 26 apríla, 2024
Rady a triky

Urobte si vlastný audiofilský raj

Potrpíte si na kvalitu. Hlavne, čo sa týka hudby. Vo vašej obývačke dominujú mocné reproduktory, kvalitný zosilňovač je pre vás dôležitejší ako gauč či televízor a gramofón sa vám prestane točiť iba vtedy, keď spíte. Bez mučenia sa priznávate, že ste audiofil. No susedia by vás za vaše hlasné počúvanie hudby najradšej mučili. Vždy, keď pridáte hlas a poriadne si „vypečiete“ Pink Floyd, ozve sa búchanie na vašu stenu, a keď to prepísknete, tak aj na vaše dvere. Čo s tým, aby vaše audiofilské potreby boli uspokojené? Poradíme vám.

Ak nemáte to šťastie, že bývate v tehlovom dome, cez ktorého hrubočizné steny by nebolo počuť, ani keby váš sused vystrelil z Aurory, potom je treba byt zvukovo zaizolovať. Hudba je váš život, preto to chcete mať urobené čo najlepšie, žiadne lepenie kartónov z vajíčok na stenu nepripadá v úvahu. Zvuková izolácia je pre vás dôležitá rovnako ako zbierka vašich vinylových platní. Konečne si chcete vypočuť hudbu bez toho, aby to niekomu prekážalo.

Aký materiál použiť na to, aby ste neprišli o polovicu izby kvôli desiatkam centimetrom izolácie na stenách? Správna odpoveď je Gecon acoustic. Je to doska z vyrobená z prírodných materiálov, ktorá pohlcuje hluk a je hrubá 1-3 cm, takže váš byt sa po inštalácii tejto zvukovej inštalácie naozaj nescvrkne o polovicu. Dvojitá izolácia dokáže znížiť mieru hluku až o 85 % a vtedy si budete môcť púšťať hudbu aj o polnoci bez toho, aby mal sused čo i len tušenie, že vy máte doma rockový koncert. A nielenže vy si budete púšťať hudbu nahlas, ako chcete, nedeľné rána nebudete počuť klepanie rezňov štvrťky paneláku na tradičný nedeľný obed. Win-win situácia pre všetkých. Urobte si radosť a doprajte si audiofilský raj alebo oázu ticha. Ako len chcete.