piatok, 26 apríla, 2024
KuchyňaObývačkaRady a trikySpálňa

Bývať moderne a štýlovo

Nielen pre mladú generáciu sú určené moderné štýly, ktoré sa vyznačujú čistými a jednoduchými líniami. Moderný dizajn je nadčasový a preto je obľúbený vo všetkých vekových kategóriách.

V minimalistickom štýle

Dnes už neplatí pravidlo, že čím viacej kusov nábytku sa do miestnosti vojde, tým lepšie. Moderné trendy sú zástancom presne opačného riešenia. Nábytok je redukovaný na minimum a vyzdvihujú sa hlavne jednoduché rovné tvary.  Moderný nábytok sa zároveň vyznačuje vysokou funkčnosťou. Nadčasov minimalistický dizajn je moderný už dlhšiu dobu a je nepravdepodobné, že by ho čoskoro nahradil iný štýl. Minimalistický štýl je totiž nadčasový.

A čo farby

Kráľovnou moderného interiéru je biela. Čoraz častejšie sa s ňou stretávame vo všetkých podobách. Biele sú steny, kuchyne, sedacie súpravy, postele. Proste čokoľvek, na čo si v domácnosti spomeniete. Okrem bielej farby sú dnes obľúbené farby s výraznými farebnými odtieňmi. Umožňuje to najme plast, ktorý si čoraz častejšie nachádza svoje miesto ako súčasť moderného nábytku.

Moderné materiály

Keď sa bavíme o modernom nábytku, musíme spomenúť aj materiály, ktoré sú v posledných rokoch v trende. Jedná sa hlavne o kov a sklo. Sklenené prvky nábytku dodávajú priestoru vzdušnosť a tie kovové zase pocit luxusu.