štvrtok, 25 apríla, 2024
Doplnky a dekorácieObývačka

Rohové sedacie súpravy

Ak chcete využiť priestor v obývacej izbe efektívne, rohové sedacie súpravy sú tým správnym riešením. Stačí vybrať tú správnu veľkosť a formu a úspech je zaručený. Rohovú sedačku vyberajte s ohľadom na jej využitie. Odporúčame sedacie súpravy s možnosťou rozkladania. Samotnú veľkosť sedacej súpravy prispôsobte počtu osôb, pre ktorú  je určená. Pre väčšiu rodinu bude potrebná rohová sedačka veľkých rozmerov, pre malú rodinu postačí malá sedačka. Pri výbere sedačky ale nespravte chybu a dobre si priestor zamerajte. Váš odhad môže byť nepresný a využitie nevhodne veľkej sedačky môže byť komplikované.

Poťahový materiál

Ak máte vybraté správne dispozičné riešenie sedačky, jej  rozmer je vhodný pre vašu obývaciu izbu, môžete pristúpiť k výberu poťahového materiálu. Výber vhodného poťahu je veľmi dôležitý. Určuje celkovú životnosť sedacej súpravy a jej vzhľad pri dlhoročnom používaní. Poďme sa teda spolu pozrieť, aké máme možnosti. Prvou v poradí je koža. Tá sa vyznačuje hneď niekoľkými naj. Je najodolnejšie, najpevnejšia ale aj najdrahšia. Musíte si sami zvážiť, či tento typ materiálu je pre vás vhodný. Udržuje sa veľmi jednoducho v čistote. Povrch koženej sedacej súpravy stačí pretrieť čistou vodou a hneď žiari novotou. Nevýhodou je nepohodlné sedenie počas letných mesiacov, kedy koža sedacej súpravy neodvádza vlhkosť a nie je priedušná. Človek sa na sedačke potí a má pocit, ako by sa na ňu lepil. V niektorých prípadoch je preto vhodnejšia sedacia súprava s látkovým poťahom.

Nechajte sedačku vyniknúť

Rohová sedacia súprava je priam ako stvorená, aby sa stala dominantou obývacej izby. Vyberte preto vhodnú farebnú kombináciu a vzor, ktorý bude ladiť s okolím. Ostatné časti nábytku v obývacej izby vyberajte striedmo. Oplatí sa siahnuť skôr po nevýraznejších typoch nábytku do obývačky.