piatok, 19 apríla, 2024
KuchyňaRady a triky

Trápi vás malá kuchyňa? Zvíťazte nad malým priestorom

byvanie-interier_sk_tescoma_sk_nahledovyTrápi vás veľkosť kuchyne? Máte pocit, že keď sa tam chcete otočiť s hrncom, cítite sa ako keby sa kamión otáčal v malej garáži? Hlavne v starších panelákových bytoch architekti veľmi nemysleli na pohodlnosť, prvoradé bolo čo najrýchlejšie postaviť veľa bytov. Ako vyhrať boj nad malou kuchyňou? Tu je 5 tipov.

Nepoužívajte stojan na nože

Máte čo robiť, aby sa vám pri varení zmestilo na kuchynskú linku všetko, čo potrebujete a do toho tam ešte máte veľký stojan s nožmi? Dajte ich nad kuchynskú linku. Namontujte si tam magnetickú podložku, na ktorú vaše kuchynské nože „prilepíte“ a nebudú vám zaberať priestor. To isté môžete urobiť aj s hrnčekmi, ktoré nemáte kde dať – namontujete si tam vešiačik.

byvanie-interier_sk_tescoma_sk_01

Využite každý centimeter

Dôležité je využiť každý centimeter. Máte nad chladničkou priestor? Vyrobte si, alebo si nechajte vyrobiť skrinku, ktorú tam umiestnite. Môžete do nej odkladať taniere, šálky alebo čokoľvek, čo nemáte kde odložiť. Riaďte sa heslom: Ani centimeter na zmar!

byvanie-interier_sk_tescoma_sk_02

Chcete jedálenský stôl?

Vždy ste si dali záležať na jedení? Naservírované príbory, taniere, servítky, všetci spoločne za stolom a veselá debata. Lenže teraz nemáte miesto na stôl. Do obývačky sa nezmestí a kuchyňa je primalá. Vynájdite sa a urobte si vyklápací stôl, ktorý bude primontovaný na stene. Vyklopíte, zjete a potom sklopíte. Jednoduché a účinné.

byvanie-interier_sk_tescoma_sk_03

Používajte zlepšováky

Nemáte dosť miesta na krájanie? Použite zlepšovák – doska, ktorá ma na stranách úchytky, ktoré pripevníte na kraj kuchynského drezu a zrazu máte oveľa viac miesta.

Spravte si špajzu mimo kuchyne

Nezmestia sa vám všetky potraviny s dlhou trvanlivosťou do vašej kuchyne a na špajzu tam nemáte miesto? Urobte si ju inde, vyhraďte si nejaký roh alebo výklenok, ktorý oddelíte od zvyšku bytu závesom a máte skvelý sklad.

 

Pridaj komentár