štvrtok, 25 apríla, 2024
Doplnky a dekorácieRady a triky

Srdce čiernobieleho interiéru

clanok2 bTeší vás jednoduchosť, vďaka ktorej váš príbytok vždy pôsobí usporiadane a čisto? Ak máte radi klasický a nekomplikovaný kontrast čiernej a bielej, zrejme váš interiér prevažne tvorí monochromatický súlad. Avšak aj maximálne čisté línie, usporiadanosť či mierny minimalizmus dotiahnutý do dokonalého poriadku, potrebujú vdýchnuť život. Ak sa nechcete doma cítiť ako v kancelárii, skúste kvapnúť do čiernobieleho mora kvapku žiarivej farby. Budete prekvapení, aké môžete dosiahnuť výsledky.

Čiernobielo zariadený interiér má mnoho nesporných výhod – okrem prehľadnosti a usporiadaného vizuálu ponúka jednu výbornú vlastnosť – nikdy sa pri kúpe nového doplnku nemusíte trápiť, či sa odtieň lampy hodí ku kobercu alebo či vám konferenčný stolík bude pasovať k sedačke. Jednoducho kúpite čierny, biely alebo sivý. Čo sa týka materiálu, ste takpovediac neobmedzení – od dreva (namoreného na tmavé alebo bledé neutrálne odtiene) cez kov až po sklo.

Ak váš byt či dom „zdobia“ strohé nahé steny v čiernej alebo bielej farbe, niekedy vám možno napadne, že čosi ešte chýba. Cítite, že azda maličký, ale výrazný akcent by dodal vášmu príbytku to správne pulzovanie, tú atmosféru, ktorá bude zároveň živá a upokojujúca, prívetivá aj elegantne dizajnová. Skúste sa poobzerať po vhodnom obraze. Či si vyberiete reprodukciu, tlačený obraz, alebo ručne maľovaný obraz originálny skvost, je len na vás. Čo sa týka motívu, ten si tiež zvoľte tak, aby vám každodenný pohľad naň bol príjemný – prosto podľa srdca. Avšak čo sa týka farebnosti – tu buďte na pozore!

clanok2 a

Zásadne sa nedržte striktne monochromatickej povahy svojho interiéru – tentokrát to risknite a pridajte trošku farby. Či to bude jeden odtieň, tón v tóne alebo celá pestrá paleta, je na vašom uvážení. Ak nechcete riskovať, alebo sa o dekorovanie príliš nezaujímate a chcete mať istotu, že výsledok dopadne dobre – stavte na osvedčený trik – jednoduchý obraz s jedným výrazným farebným prvkom. Dokonale pôsobí spojenie odtieňov sivej a jednej výraznej farby či vaša srdcovka – čiernobiele kontúry spojené napríklad s krvavočerveným ústredným motívom. Obraz by mal byť dostatočnej veľkosti a umiestnený tak, aby skutočne vynikol. Výborné sú zložené ale aj veľkoformátové jednodielne obrazy.