štvrtok, 25 apríla, 2024
Záhrada

Uteká vám pes popod plot? Máme pre vás riešenie

Ohradili ste si záhradu pletivom, lebo vám tam neustále behala divoká zver a obhrýzala stromčeky? Lenže pletivo pôsobilo na vášho psa depresívne, a tak sa podhrabal popod pletivo a pol dňa behal kade-tade. Báli ste sa oňho, ani náhodou vám nenapadlo, že by vám bol schopný toto urobiť. Ako však zabezpečiť plot tak, aby sa už toto neopakovalo a neutiekol vám? Pripravte sa na to, že plot budete musieť prerobiť znovu, ale stojí to za to – už nebudete znovu prežívať tie obavy o svojho štvornohého miláčika.

Nenechajte svojho psa utiecť

Existuje špeciálny produkt, ktorý, keď umiestnite pod plot, tak sa takáto situácia už nikdy viac nebude opakovať, váš trhač bude strážiť záhradu a nebude pobehovať niekde po susedovom dvore. Podhrabové dosky brániace podhrabaniu plota sa o to postarajú. Čo to je a ako to vyzerá? Sú to ľahké podmurovky, teda betónové pláty, ktoré sa usadia pod spodný okraj pletiva tak, aby zabránili podhrabaniu plotu či už vašim psom alebo divou zverou. Okrem toho zabránia prerastaniu trávy či buriny na váš pozemok, takže vás ušetria od komplikovaného kosenia trávy pri plote.

Vyberte si správnu na bránku

Pri stavaní plotu myslite na bránku, musíte sa predsa dostať do alebo zo svojej záhrady bez toho, aby ste sa podhrabávali popod plot ako váš vynaliezavý pes. Pri výbere budete riešiť dilemu, aká bránka je pre vás najvýhodnejšia. Jednokrídlové a dvojkrídlové bránky majú svoje pre aj proti. Preto zohľadnite aj to, či do záhrady budete chodiť iba pešo alebo niekedy budete potrebovať priviezť nejaký ťažký náklad autom. Ak hrozí, že niekedy budete musieť prísť do záhrady aj autom, potom je pre vás dvojkrídlová bránka jasný víťaz. Dajte si záležať pri výbere plotu a jeho doplnkov. Vyberte si taký plot, aby ste sa potom necítili ako na väzenskom dvore. Aj detaily rozhodujú o tom, či sa budete vo svojej záhrade cítiť príjemne a dobre.