sobota, 20 apríla, 2024
Spálňa

Chrbtica ako paragraf? To je minulosť

Ako deťom nám rodičia, učitelia, starí rodičia a všetci lekári hovorili , aby sme sa nehrbili, lebo budeme mať krivú chrbticu. Teraz, keď už máme na svojom konte o pár rokov a šedivých vlasov viac, nám to už nemá kto hovoriť. Aj nám to trošku chýba, lebo na to niekedy zabudneme a pri počítači sedíme zhrbený ako Quasimodo. A vtedy by sa zišiel niekto, kto by nás ohriakol: „Nehrb sa, budeš mať chrbticu ako paragraf.“ Ale nikto taký tam nie je, preto ak občas sedíte zhrbený, doprajte svojej chrbtici kvalitný odpočinok aspoň v noci. Ale hlavne zdravý odpočinok.

Ortopedické matrace sa o to postarajú. Ak máte strach, že matrac s takýmto špecifickým názvom bude drahý a nebudete si ho môcť dovoliť, ste na omyle. A navyše, táto investícia bude jedna z najlepších vo vašom živote, žiadne akcie na Wall Street, žiadne skupovanie nehnuteľností, ale jeden kvalitný matrac. Ani milióny na účte vám nezabezpečia taký dobrý spánok ako tento matrac. Chrbtica vám po pár nociach vyšle impulz do mozgu, ktorý bude hovoriť: „Naozaj to je najlepšia investícia, akú som kedy urobil.“

Ak si chcete vylepšiť novým matracom manželskú posteľ, nekupujte jeden veľký. Kúpte radšej dva menšie, má to svoje výhody. Jednak bude váha na matraci rozložená rovnomernejšie, ale hlavne môžete využiť skvelú ponuku, keď si kúpite jeden matrac a druhý dostanete zadarmo. Navyše, ak partnera nahneváte a pošle vás spať na gauč, stačí si len zobrať matrac a kvalitu spánku žiadny gauč nebude znižovať. Aj preto sú obľúbené matrace 1+1.

Obetujte kúsok zo svojho rozpočtu a doprajte si kvalitný spánok. Neprebúdzajte sa každé ráno dolámaný ako po spánku na fakírskej posteli. Doprajte si ráno s tým, že vás poteší nielen šálka kávy ale tiež kvalitný spánok. A ten dostanete skôr ako kávu a to aj bez námahy. Stačí si len kúpiť zdravotný matrac. Toto stojí za tých pár eúr, čo poviete?