štvrtok, 25 apríla, 2024
KúpeľňaRady a triky

Kam s dámskymi potrebami?

Nechceme ich mať na očiach, no chceme ich „po ruke“. Mať šikovne uložené každomesačné potreby ženskej hygieny, ale aj iné ženské záležitosti nie je jednoduché. Častokrát ich mávame jednoducho vyložené na ľahko dostupnom mieste v tie pravé dni počas mesiaca a potom ich proste odložíme niekam, kde nie sú vidieť. Toto neustále prekladanie nám mnohým pije krv a otravuje aj to, že všetci ostatní členovia domácnosti presne vedia našu pravidelnosť. Ako sa tohto zbaviť?

Vyhrali to zase samozrejme tie z nás, ktoré majú dom, alebo veľkú kúpeľňu v byte. O dome hovorím (píšem) preto, že mám fixnú predstavu veľkej kúpeľne práve tu. Veď kto by si naprojektoval, alebo dal postaviť dom s malou kúpeľňou?

Fígeľ je mať správne rozvrhnutý kúpeľňový nábytok. Pokiaľ vlastníte kúpeľňu spojenú s WC a máte dostatok priestoru, môžete umiestniť nábytok tak, aby bola vedľa toalety väčšia, či menšia skrinka so šuplíkmi, v ktorých môžete mať tieto naše nevyhnutné potreby naukladané bez toho, aby zavadzali a všetci na ne pozerali. Ostane už len na vás, ktorý šuplík zvolíte.

O niečo ťažšie to majú tie z nás, ktoré bývajú v bytoch s nie veľmi šťastne riešenými sociálnymi zariadeniami. Malý priestor a často dosť zle riešené usporiadanie jednotlivých kúskov (umývadlo, vaňa alebo sprchovací kút, toaleta) nedáva veľkú šancu improvizovať. I tu sa dá čo to vymyslieť a ako tak si pomôcť. Platí v podstate to isté ako u oddelených miestností. Nad toaletu a akoby aj za ňu sa dá umiestniť policový systém o dvoch základných paliciach, ktoré vytvárajú akési „nohy“. Police môžete mať nad WC tak, aby ste sa o ne neudierali. Je to riešenie otvorené, ale dané potreby môžete uložiť do nejakej peknej škatuľky a tým ich nie len skryť pred zrakom ostatných, ale aj spríjemniť a spestriť miestnosť. Domácim kutilom určite nebude robiť problém nastaviť police aj nižšie, alebo popri toalete, prípadne dorobiť nejaké.

Ďalšia možnosť je úzky regálik (variant policový alebo košíkový). U policového variantu si môžete vybrať opäť všelijaké škatuľky, či košíčky, ktoré taktiež môžu byť rôzne (háčkované, pletené z prútia, ľanové, drevené). S drevom však opatrne, vyberajte viac krát lakované, aby ho nepoškodila vlhkosť.

Náš tip: Vyberte si regálik na kolieskach. Podľa potreby si ho potom môžete prisunúť bližšie, či viac dopredu.

Extra nápad: Pokiaľ máte spojené miestnosti, no predsa predelené zástenou, je možné umiestniť na ňu kapsár. Buď si ho vyrobíte, ušijete, alebo kúpite. Pripevniť sa dá na háčiky v zástene a ušká kapsáru. Ak však nechcete do zásteny zasahovať a jej povrchom sú kachličky, prichyťte na ňu umelohmotné prísavky s háčikom. Kapsár na ne zavesíte bez akýchkoľvek prerábaní, či vŕtania do zásteny.

Prajeme príjemné skrývanie.