piatok, 26 apríla, 2024
Kuchyňa

Ako sme si zariaďovali kuchyňu

Kuchyňa je centrom celého bytu, to mi určite všetci dáte zapravdu. A práve preto si asi vždy dávame najviac záležať na výbere nábytku a doplnkov do nej. V súčasnosti je nespočetné množstvo návrhov, ako by mala vyzerať moderná, funkčná, praktická a hlavne krásna kuchyňa. A to je najväčší problém, keď si z toľkých možnosti musíte vybrať iba jednu jedinú.
Keď sme si s manželom zariaďovali kuchyňu, najskôr sme rozvrhli spotrebiče. Samozrejme, ja som veľmi praktický človek vo všetkom a nechcem pri varení zbytočne nabehať kilometre, tak som túto otázku riešila hlavne ja. Potom nasledovala kúpa spotrebičov. To bol zážitok. Otázky typu: „mali by byť všetky spotrebiče jednej značky?“, alebo: „biely, či chrómový disajn?“ sme stále krútili dookola. Naozaj človej nevie, na čo skôr myslieť. Nakoniec sme to úspešne „dobojovali“ s ochotným predajcom a vybrali sme si naozaj dobre.
Ďalšou etapou bol výber samotnej kuchyne. Veľká, malá, rohová, bledá, tmavá, moderná, klasická,…. milion možností a z toho sa nám páčila polovica. A teraz si vyber. Uz sme z toho boli naozaj riadne unavení. Nakoniec sme si to vyriešili po svojom. Papier, ceruzka a asi hodina špekulovania a bolo to. Naša kuchyňa bola na papieri a boli sme obaja spokojní. S realizáciou nášho nápadu už potom nebol problém.
Úplne posledný detail, ktorý bolo treba doladiť, boli kuchynské stoličky a stôl. Vedeli sme, že priestorové možnosti nám nedovoľujú oválny stôl, tak sme sa hneď zamerali na obdĺžnikové. Zvyčajne si človek vyberá najskôr stôl a stoličky sú akoby menej dôležité, no u nás to bolo opačne. V jednom obchode s nábytkom manžel našiel krásne stoličky do kuchyne. Boli kombináciou chrómu a tmavého dreva a operadlo bolo nádherne tvarované. Keď ma na ne upozornil, tak som sa do nich aj ja zaľúbila na prvý pohľad. Pri týchto stoličkách hral stôl tú menej dôležitú úlohu.
A bolo to. Naša nová kuchyňa bola na svete. Mohli sme sa jej dotknúť, niečo si v nej uvariť a zjesť. Je až neuveriteľné, ako rýchlo a ľahko sa v dnešnej dobe menia sny a fantázie na skutočnosť.