piatok, 19 apríla, 2024
Obývačka

Sedačky na mieru si poradia s každým tvarom obývačky

Každá obývačka by mala mať nejakú dominantu, nie takú, akou je Eiffelovka pre Paríž. Aj keď prirovnať gauč k Eiffelovke obývačky môžeme. V každej obývačke by sa mal nachádzať veľký a výrazný kúsok nábytku, ktorý by priestoru dával tvar a originálny výraz. Väčšinou to býva práve spomínaný gauč, ktorý je zároveň aj najväčším kusom nábytku v miestnosti. Niekedy sa môže stať, že túto funkciu preberie výrazná a veľká komoda, ale pri súčasnom trende minimalizmu, to býva a mal by byť práve gauč.

Ako na nezvyklý priestor?

Nie je nezvyčajné, ak má obývačka netypické tvary (hlavne v podkrovných bytoch) a nájsť gauč, ktorý by tam presne zapadol a spĺňal vaše požiadavky, je náročné, ba až takmer nemožné. Preto využite možnosť, ktorú vám ponúka dnešný široký trh a dajte si vyrobiť sedacie súpravy na mieru. Vaša vlastná bude nielen veľkosť gauču, ale tiež materiál na čalúnenie. Takto získate prostredníctvom gauču dominantu, ktorá bude presne podľa odrážať váš vkus a vdýchne obývačke kúsok z vás.

Preto ak ste si doteraz odpierali kúpu bytu či domu, ktorý sa vám páči, ale nedokázali ste si predstaviť, akú sedaciu súpravu by ste tam umiestnili a či vôbec by ste nejakú vhodnú našli, môžete vaše obavy hodiť za hlavu a dať si vyrobiť sedaciu súpravu, ktorá zapadne do vašej obývačky ako uliata. Navyše získate kúsok, ktorý vytvorí jedinečný genius loci vašej obývačky.

Akú pohovku do obývačky?

Pohodlné pohovky by mali byť súčasťou každej obývačky, nielen tej vašej. Ako však vybrať tú, ktorá sa bude hodiť do tej vašej? Záleží od veľkosti vašej obývačky. Ak máte malú izbu, vyberajte menšie a útulnejšie pohovky, ktoré nezaberú celú miestnosť. V prípade, že máte veľkú obývačku, vyberte si väčšiu pohovku, ktorú veľkosť izby nebude opticky zmenšovať. Preto je dobré, ak je v tomto prípade pohovka mohutná, vyššia a skutočne dominantná. Ak ju doplníte o kreslá či taburetku, nič nepokazíte. Práve naopak, dodáte svojej obývačke nový rozmer.