štvrtok, 25 apríla, 2024
Obývačka

Vdýchnite do svojej obývačky kúsok Škandinávie

Obývačka, miesto, kde hostíme všetky návštevy, trávime s rodinou najviac času, často býva súčasne aj jedálňou, preto by sme si mali dať záležať na tom, ako je zariadená a ako pôsobí. Síce nie sme prezident Slovenskej republiky, ale počas návštev môžeme pôsobiť reprezentatívne aj my, aj naša obývačka. Ak ste sa akurát pozreli na svoju obývačku a uznali, že najlepšie časy svojej slávy už má za sebou, máme pre vás niekoľko tipov, ako by ste mohli zmeniť vašu obývačku k lepšiemu, ak by prišiel za vami na vizitu aj sám prezident, cítil by sa príjemne.

Kombinujte

Nebojte sa na prvý pohľad netypických kombinácii. Nie vždy je všetko nové aj dobré, preto sa to snažte udržať v rovnováhe – kombinujte nové moderné kúsky nábytku s historickými alebo retro kúskami. Takto vytvoríte osobitý a jedinečný look vašej obývačky. Ak potrebujete studňu na moderný nábytok, ktorý doplní vaše retro kúsky, inšpiruje vás nábytok Black Red White. Ak máte zase nedostatok starého nábytku, navštívte rôzne blšie trhy, aukcie či bazáry. Určite narazíte na zaujímavé kúsky.

Vyberte správny materiál

V kurze sú materiály ako drevo, kameň a kov. Nebojte sa dodať vašej obývačke industriálny štýl. Minimalizmus v obývačke je príjemný a nemusíte sa báť, že bude pôsobiť neosobne. Elegantné obývacie steny vyberáme tiež v minimalistickom duchu a hlavne tak, aby ladili s ostatnými materiálmi, ktoré máme použité v zariadení obývačky.

Nezabudnite na farbu

Farbou roka bola zvolená vínová, nebojte sa použiť túto elegantnú farbu aj vo vašej obývačke. Kombinujte prírodné či pastelové farby s neutrálnymi, ako je čierna, biela alebo sivá. Trendy farbami sú aj horčicová, sýto modrá, všetky odtiene fialovej či hnedá. Veľký dôraz sa kladie aj na veľa rastlín a kvetov, tie dodajú vášmu bytu škandinávsky nádych. A keď si v pamäti vybavíte úžasné škandinávske príbytky, kto by nechcel mať aspoň kúsok Škandinávie doma?