piatok, 26 apríla, 2024
Rady a triky

Niekoľko užitočných rád ako si svoj byť odhlučniť

V panelákových bytoch, kde máme množstvo „temperamentných“ a hluk vytvárajúcich susedov je niekedy ťažké si v tichu a kľude zrelaxovať. Z jednej strany k Vám už od skorého rána preniká hluk vŕtačky, pretože si Váš sused prerába byť, z druhej strany počujete časté nočné hádky Vašich rozhádaných susedov. A Vy netúžite po ničom inom, iba sa na chvíľu ponoriť do úplného ticha a v pokoji oddychovať.

Bývanie v panelákoch má tú nevýhodu, že je v nich často počuť i ten najmenší zvuk. Ak bývate napríklad na prízemí, tak Vás môže rušiť otváranie nepríjemne vŕzgajúcich dverí na pivniciach, či hluk prichádzajúci zvonku. Stačí, ak sa Vám pod okno postavia dve klebetné susedky a nepomôže Vám ani zatvorenie okna, aby ste nepočuli o čom sa celé hodiny rozprávajú.

Ak si chcete Váš byt dostatočne zvukovo izolovať od prichádzajúceho hluku, tak je dobré urobiť niektoré opatrenia, ktoré síce budú niečo stáť, ale pomôžu Vám problém s hlukom raz a navždy vyriešiť.

  • Vymeňte Vaše staré okná za kvalitnejšie plastové

  • Zabezpečte si do svojho bytu kvalitnú zvukovú izoláciu podlahy, steny a stropu

  • Skontrolujte si dostatočné utesnenie všetkých Vašich okien a dverí

K najúčinnejším izoláciám patrí nepochybne kvalitná izolačná doska Phonestar. Je zložená z ekologického materiálu, ktorý tvoria vrstvy papierového kartónu a jemný kremičitý piesok. Medzi jej ďalšie výhody patrí schopnosť regulácie vzdušnej vlhkosti, výborná zvuková nepriezvučnosť, či výrazné zlepšenie krokového hluku.

Ak sa chystáte zaobstarať si účinnú zvukovú izoláciu steny, tak je dôležité sa rozhodnúť, či zvolíte izoláciu kontaktnú, alebo bezkontaktnú, ktorá je účinnejšia, ale skráti Vám podlahovú plochu Vášho bytu. V prípade, že váhate a neviete sa rozhodnúť, ktorý typ izolácie do svojho bytu zvoliť, tak kliknite TU.