štvrtok, 25 apríla, 2024
Rady a triky

Aké dvere si do svojho príbytku vybrať

Na trhu môžete v súčasnosti nájsť celé portfólio rôznych druhov dverí. Stačí si len vybrať podľa Vašich predstáv a samozrejme finančných možností. Ak ste v štádiu prerábky Vášho bytu a zvažujete výmenu starých dverí za nové, tak Vám poradíme, aké dvere sa do Vášho príbytku najviac hodia.

Pri ich výbere by ste sa však nemali prioritne riadiť estetickou stránkou, ale aj ich funkčnosťou. Netreba zabúdať ani na to, že investícia do dverí je dlhodobou záležitosťou, a preto treba klásť dôraz aj na použité materiály, technické prevedenie a ich celkovú životnosť.

Dvere môžeme v podstate rozdeliť na dva druhy, a to interiérové a exteriérové. Interiérové dvere tvoria významný prvok v celkovej architektúre interiéru a každý si ich hneď všimne. Môžu byť:

  • presklené

  • plné

  • sklenené

Veľkej obľube sa najmä v posledných rokoch tešia posuvné dvere, ktoré sa posúvajú pozdĺž steny , alebo sa zasúvajú do púzdra situovaného v stene. Ich najväčšou výhodou je, že nezavadzajú v priestore.

Povrchová úprava interiérových dverí môže byť rôzna. V základe rozlišujeme tieto druhy interiérových dverí podľa povrchovej úpravy:

  • fóliované (najnižšia cena, no rýchle opotrebenie)

  • laminátové (najvyššia kvalita povrchu, sú vhodné aj do vlhkých priestorov)

  • dyhované (najkrajšie farebné kombinácie, no vyššia cena)

  • bezpečnostné

Pri výbere vhodných dverí sa riaďte nielen typom povrchovej úpravy, ale aj jej kvalitou, od ktorej sa odvíja cena. Napríklad pri fóliovaných dverách sú rôzne stupne kvality použitej fólie. Hoci fólia patrí medzi najčastejšie používané povrchové materiály neoplýva zrovna vysokou odolnosťou.

Nezabudnite si na svoje nové dvere vybrať aj kvalitné kľučky s pekným moderným dizajnom. Širokú ponuku kvalitných kľučiek za výhodnú cenu nájdete aj na tomto odkaze.