nedeľa, 28 apríla, 2024
Záhrada

Nenechajte si pokaziť grilovačku

steak z tuňáka pečený gril, grossi florentino aud35 hlavní, pretheatre večeře legální fotografie z fotobanky www.pixmac.cz
steak z tuňáka pečený gril, grossi florentino aud35 hlavní, pretheatre večeře legální fotografie z fotobanky www.pixmac.cz

Leto a grilovačka. Udalosť, bez ktorej by žiadna záhradná stretávka nebola kompletná. Poznáte to, pre rodinu, priateľov či kolegov prichystáte grilovačku a chcete, aby bolo všetko tip-top. Kto by nechcel, však? A preto sa snažíte každý detail, každú maličkosť dotiahnuť do dokonalosti. Na jednu vec však nemáte vplyv – na počasie. Hoci doktor Iľko hlásil na víkend najkrajšie počasie na svete, nikdy neviete, ako to nakoniec dopadne. Dážď obľubuje grilovačky, je to nepozvaný hosť, ktorý vždy rád príde. Ako sa pripraviť na takúto situáciu?

Ochráňte sa pred dažďom aj slnkom

Odpoveďou je záhradný stan. Vždy pripravený vám pomôcť, vždy vás pripravený ochrániť pred dažďom, vždy pripravený vás schovať do tieňa. Ideálny pomocník a spoločník do vašej záhrady. Začína vám pri grilovačke pršať? Za pár minút máte stan rozložený. Svieti na vás pri práci v záhrade slnko a chcete si chvíľku odpočinúť v tieni? Rozložte stan a oddychujte. Nenechajte si diktovať počasím, kedy si môžete užívať voľné chvíle v záhrade.

Ak prší, väčšinou fúka aj silný vietor, neodfúkne alebo nepoláme vám stan? Nemusíte sa toho obávať, konštrukcia stanu je z pevnej ocele, ktorá vydrží aj silnejší vietor. Ak sa ale bojíte, že vám ho odfúkne, je potrebné stan ukotviť. Ukotviť ho môžete pomocou gurtní, ktoré kolíkmi pripevníte do zeme alebo pomocou nádrží, ktoré napustíte vodou a pripevníte o nohy stanu. Nedovoľte vetru, aby sám zobral vášho neoceniteľného pomocníka v záhrade, jednoduchšie to už nebude.

Povinné vybavenie záhrady

Vyberte si altánok do záhrady z ponuky Expodomu a nájdite tam svoje útočisko vždy, keď to budete potrebovať. Na výber máte z rôznych veľkostí stanov, takže ak chcete sám oddychovať v tieni, nemusíte kupovať hneď veľký party stan, vyberte si menší variant. Na svoje si príde každý, preto už nenechajte diktovať počasiu, aby rozhodovalo za vás, či v záhrade môžete byť alebo nie. Za 5 minút stan rozložíte a môžete si užívať rajský pokoj svojej záhrady.