streda, 8 mája, 2024
Záhrada

Záhrada a ratanový nábytok? Ideálna kombinácia

Vaše drevené záhradné sedenie má už časy svojej najväčšej slávy za sebou – je popraskané, farba už dávno zišla dole, kovové časti začínajú hrdzavieť a vy nemáte čas na to, aby ste ho dali do poriadku a vrátili mu zašlý lesk. Rozhodli ste sa, že svojej záhrade doprajete drobný refresh vzhľadu a kúpite si  nový záhradný nábytok. Máte iba dve podmienky, ale o to viac  sú pre vás dôležitejšie – chcete, aby bol nenáročný na údržbu, a aby vydržal poriadne dlho. Nechcete nič viac.

Jednoduchý na údržbu

Ak sa o drevo nebudete dostatočne starať, po čase sa objaví patina. Kovový nábytok môže ľahko zhrdzavieť a navyše sa s ním ťažko manipuluje. Kombinácia textilu a hliníku sa vám zdá labilná a mohla by si ľahko ohnúť. Aký materiál ešte prichádza do úvahy? Ratanový nábytok z polyetylenových vlákien. Umelý? Nie je prírodný ratan lepší? Nie je, pretože životnosť prírodného ratanu je veľmi krátka, starostlivosť oň je časovo aj technicky náročná a odolnosť voči slnku, dažďu, snehu, vetru a iným prírodným zlobám, je oveľa nižšia.

Okrem toho, že ratanový nábytok prežije každé počasie – dokonca stačí, ak ho počas zimy prikryjete iba plachtou a necháte vonku, nemusíte ho skrývať do pivnice či garáže, nič sa mu nestane. A čo sa týka údržby? Stačí ho utrieť vlhkou handričkou, vystriekať záhradnou hadicou alebo „wapkou“. To je celá starostlivosť, ktorú si ratanový nábytok vyžaduje. No nie je to jednoduché?

Prídete si na svoje

Okrem odolnosti a jednoduchej údržbe poskytuje ratanový nábytok aj veľmi široký výber z rôznych modelov a kúskov. Nie je to len stôl, stolička a lehátko. Vybrať si môžete od postelí, gaučov cez celé nábytkové sety až po ratanové kreslá z online ponuky Exterio.sk. Vdýchnite svojej záhrade svieži a moderný look bez toho, aby ste museli vynaložiť prílišnú starostlivosť o tento nový nábytok a užite si pokojné leto v tieni svojej záhrady.