piatok, 19 apríla, 2024
Detská izba

Nábytok do detskej izby

Detská izba je malou krajinou, kde naše ratolesti trávia najkrajšie chvíle svojho detstva. My sa im snažíme vytvoriť ideálne podmienky na hru a učenie. Jedným zo spôsobov je aj výber správneho kvalitného nábytku a doplnkov. My sme si pre vás pripravili zopár tipov, ktoré možno pri zariaďovaní využijete.

Plastový nábytok

Čoraz častejšie sa v izbách našich detí objavuje nábytok zo syntetických materiálov. Postupne vytláča nábytok z dreva alebo z drevotriesky. Dôvodov, prečo je tomu tak, je hneď viacero. Asi najväčšou výhodou plastového nábytku je jeho cena. V porovnaní s ostatnými typmi je často až o 70 percent lacnejší. Tento fakt ho posúva na popredné priečky v predaji nábytku.  Ďalšou výhodou je veľká rozmanitosť farieb a tvarov. Pri plastovom nábytku sú možnosti takmer neobmedzené. Jednoduchosť údržby je už len čerešničkou na torte výhod tohto typu nábytku.

Nastaviteľný stolík a stoličky

Dieťa sa vyvíja a mení každým dňom. Prispôsobovať mu nábytok presne podľa jeho potrieb je niekedy veľmi náročné.  Pri písacom stole a stoličke máme našťastie možnosť výberu z viacerých druhou nastaviteľných produktov. Nastaviteľná výška dosky stola a nastaviteľná výška stoličky obmedzia zdravotné problémy dieťaťa spojené  so sedením pri stole.