piatok, 19 apríla, 2024
Detská izbaRady a triky

Akú posteľ do detskej izby?

Ak okolo vás behá čo i len jedno dieťa, určite ste sa už s touto otázkou stretli. Výber tej správnej postele pre vašu ratolesť je určite veľmi dôležité rozhodnutie a podlieha viacerým, niekedy aj obmedzujúcim podmienkam.

Zvoliť modernú posteľ napríklad v tvare auta? Vybrať detskú posteľ s dostatočným úložným priestorom alebo zvoliť jednoduchú posteľ z masívu bez úložného priestoru? Poďme sa teda pozrieť, ako na to!

Rozmery detskej izby

V prípade, ak máme dostatok voľného priestoru, môžeme sa pri výbere vhodnej postele doslova vyblázniť :) Ako som už spomínal vyššie, v takomto prípade môžeme pokojne zvoliť aj mohutnejsiu posteľ v tvare formuly či hasičského auta pre chlapca alebo napr. ružové auto s motívom Hello Kitty pre dievčatko.  Uvedené postele nájdete vo viacerých internetových obchodoch s nábytkom.

Do menšieho pristoru sa hodia skôr jednoduché postele, ale aj medzi nimi nájdete dostatok detských motívov.

Nosnosť postele

V prípade výberu takejto postele si dajte pozor najmä na jej nosnosť. Často má posteľ nosnosť iba do 50kg alebo 60kg a pod. Myslite na to, že možno si bude chcieť vaše dieťa ľahnúť vedľa vás. Čo ak ho budete uspávať v jeho posteli? Pri výbere tak myslite aj na to, akú hmotnosť musí posteľ zvládnuť. A občas si dieťa s chuťou detskú posteľ pomýli s trampolínou :).

Posteľ s úložným priestorom alebo bez

Ja osobne by som volil vždy posteľ aspoň s minimom úložného priestoru. Minimálne získame vhodnú „skrýšu“ na momentálne nezaujímavé :) hračky. Vhodnou voľbou pre menšie detské izby sú postele, kde je úložný priestor tvorený voľne dostupnými zásuvkami alebo poličkami. Môžu sa stať vhodným priestorom nielen na uloženie hračiek či oblečenia, ale vaše dieťa si tam môže pokojne poukladať aj svoje obľúbené knihy.

Z akého materiálu je posteľ vyrobená…

Musíme si uvedomiť, že dieťa nebude na posteli iba pokojne ležať či sedieť. Vybraná detská posteľ bude určite vystavená veselému šanteniu a pokusom vašej dcérky alebo synčeka. Treba si preto vybrať kvalitný materiál, ale aj v kvalitnom prevedení. Či už zvolíte solídne masívne drevo alebo iný materiál, najlepšie by bolo, keby ste mali možnosť uvedenú posteľ niekde vidieť aj naživo. Otestovať, či prevedenie je skutočne poctivé.

Prajem vám šťastnú ruku pri výbere detskej postele pre vaše dieťatko.