sobota, 27 apríla, 2024
Balkón

Balkón plný kvetov

Vždy, keď som kráčala po ulici a uzrela balkón obsypaný kvetmi, nemohla som sa nabažiť krásy ťahavých kvetov. Doslova obsýpajú celý balkón. Kvôli tej nádhere som vždy túžila mať dom s balkónom, nech aj ja sa môžem pýšiť nádherným balkónom plný kvetov.

Raz prišliel ten čas a ja som sa stala majiteľkou domu s balkónom. Samozrejme, splnila som si môj dávny sen. Zašla som do obchodu, kúpila črepníky a pár koreňov ťahavej pelargónií no a samozrejme aj vhodnú hlinu na sadenie. Veľa hodín som presedela pri počítači a študovala, ako správne sadiť a pestovať pelargónie. Postupovala som podľa inštrukcií a ešte skočila pre hnojivo, ktoré radili na diskusiách.

Hnojila a stara som sa o ne každý deň. O to viac som bola sklamaná, keď sa mojim pelargóniám vôbec nedarilo. Začala som zisťovať prečo sa im nedarí. Dozvedela som sa, že pelargóniám sa nemusí dariť na veterných miestach a keďže môj dom sa nachádza v blízkosti poľa a dosť často tam fúka, bolo zrejmé, že balkón obsypaný pelargóniami mať teda nebudem. Tak som si našla ďalšie ťahavé kvety a vyskúšala ich. Dnes sa môžem pochváliť aj ja balkónom plným krásnych kvetov. A sen sa mi predsa len splnil :) !