streda, 24 apríla, 2024
Predsieň

Predsieň – brána do vášho príbytku

Prvý dojem je často najdôležitejší, a to nielen vtedy, ak idete na dôležité pracovné stretnutie, či prvé rande, ale zohráva veľkú úlohu aj v prípade prvej návštevy vášho bytu, alebo domu. Predsieň je bránou do vášho príbytku a to, ako vyzerá, môže navodiť atmosféru celého obydlia. Ak je predsieň skladiskom topánok, oblečenia, mopov, či iných zbytočností, rozladí nielen vašu návštevu, ale aj vás po príchode domov z práce.

Predsieň by mala byť zariadená účelne, prakticky a nemala by byť prepchatá nábytkom – samozrejme limitovaní ste veľkosťou predsiene. Ideálna je vstavaná skriňa, pretože môže siahať až po strop a tým účelne a efektívne využiť priestor. Zároveň vytvorí dostatok úložného priestoru, pretože platí pravidlo – to, čo je schované, je upratané.

Ak sa vám vstavané skrine zdajú drahé, alebo im skrátka nefandíte, dobrú službu urobí aj jednoduchá sektorová zostava, pozostávajúca z vešiakovej steny, botníka, ale k dispozícii sú aj celé predsiene – komplety. Nábytok si môžete dať zhotoviť aj na mieru. Mimoriadne dôležitý je vešiak, pretože na ňom v prípade nepriaznivého počasia preschne premočené oblečenie. V upršanom počasí oceníte aj stojan na dáždniky, vhodne umiestnený pri vchodových dverách. Súčasťou predsiene môže byť aj zrkadlo, ideálne také veľké, aby odrážalo celú postavu, čím si môžete pred odchodom z domu skontrolovať postavu. Ale so zrkadlom opatrne. Ak ste fanúšikom filozofie feng shui, nemalo by byť umiestnené oproti vchodu, pretože odrazí dobrú energiu späť von mimo príbytok.

Pri zariaďovaní predsiene nezabúdajte aj na ďalšie detaily. Dôležitá je praktická umývateľná podlaha, či už z dlažby, alebo laminátu. Farby stien zvoľte podľa toho, či má predsieň denné osvetlenie – v takom prípade môžete zvoliť aj tmavšie farby. Ak je predsieň osvetlená len svetlom žiarovky, tmavých farieb sa vyvarujte.

GabKa