štvrtok, 25 apríla, 2024
KuchyňaVaše príbehy

Ako sme rekonštruovali kuchyňu

Zaujímavý kuchynský komplet
Zaujímavý kuchynský komplet

Dávid Cipík

V lete 2010 sme sa odhodlali, že po pár rokoch zrekonštruujeme našu kuchyňu. Boli už našetrené peniaze a teda nám nič nebránilo začať s prestavbou. Veľký doraz sme dávali na výber kuchynskej linky a dlaždíc a práve tie sa stali ,,kameňom úrazu“ v tejto prestavbe.

Hlavným kritériom bolo, aby dlaždice ladili s kúpenou kuchynskou linkou, čo bolo dosť úmorné také nájsť, ale predsa sme podobné resp. hodiace sa dlaždice našli. Zavolali sme známeho, ktorý má určitú prax v pokládke dlažby. Bohužiaľ sa vyhováral na to, že v období, keď my budeme rekonštruovať kuchyňu, on má inú zákazku mimo Slovenskej republiky. Dohodil nám kolegu, ktorý nebol taký profesionál ako on. Ale čo už iné sme mali robiť, iného sme narýchlo nevedeli zohnať.

Nastal osudný deň a on prišiel. Bol až príliš múdry – hotový profesionál z neho …, že on všetko vie, že budeme absolútne spokojní s jeho prácou a pod.

Po dvoch hodinách som sa vrátil domov a mal som hrôzu v očiach!!! Neveril som vlastným očiam! Dlaždice mali motívovo sedieť do štvorca a pán majster nám ich poukladal leda-bolo. Veď takto ako on by ich aj dieťa vedelo poukladať…

To by ešte nebol taký problém, ale fatálne zlyhanie z jeho strany bolo, že tie dlaždice, čo mali ísť na viditeľnú časť podlahy uložil do priestoru linky, a tie, čo mali ísť do priestoru linky, poukladal na zem. To už som zúril a odmietal som mu zaplatiť, lebo dlaždice neboli najlacnejšie a s výsledným efektom som ani zďaleka nemohol byť spokojný… Nabudúce by som už určite počkal na nášho známeho, ktorému dôverujem a viem, že jeho práca bude na 100 percent.