štvrtok, 25 apríla, 2024
Kuchyňa

Maličkosti, ktoré nesmú chýbať v žiadnej jedálni

Jedáleň je dôležitou časťou každého domu bytu či domu, preto jej zariaďovanie neberte na ľahkú váhu. Budete v nej tráviť čas, ktorý by ste mali tráviť čo najpríjemnejšie

Čo v nej nesmie chýbať?

Keďže ide o miestnosť, kde sa pravidelne stretávate so svojou rodinou, medzi hlavné a nevyhnutné prvky patrí dostatočne veľký jedálenský stôl a stoličky. Skôr než začnete s maličkosťami, ako sú vázy, obrazy, záclony a iné doplnky, uistite sa, že jedálenský priestor bude dostatočne veľký.

Proxima má v ponuke moderné a minimalistické kuchynské stoly, ktoré krásne zapadnú do každej kuchyne. Vyberte si taký stôl, ktorý bude okrem štýlového dizajnu korešpondovať s vašou dennou rutinou. Zvážte hlavne to, koľko členov žije vo vašej domácnosti alebo napríklad aj to, či často u seba doma organizujete rôzne posedenia pre viac ľudí.

K veľkému stolu si určite zadovážte stoličky do jedálne v rovnakom štýle. Vyberte si z ponuky vysoko kvalitných elegantných stoličiek, kde nájdete rôzne farby, materiály a štýly. Proxima rozhodne ponúka osobité a pôsobivé kúsky. Opäť sa zamyslite nad tým, koľko stoličiek potrebujete a nezabudnite si zaobstarať nejaké navyše pre každú očakávanú aj neočakávanú návštevu.

Jedáleň by mala byť osvetlená príjemným svetlom

Možno je to pre niekoho maličkosť, ale správne svetlo je veľmi dôležitou súčasťou pri spoločnej večeri. Aký luster zvoliť? Prvou vecou, ktorú musíte zvážiť, je emócia, ktorú chcete svetlom pri večeri vyvolať a tiež štýl samotného lustra. Teplé svetlo bude do jedálne vhodnejšie než studené (biele).

Dajte si záležať na tom, aby bol jedálenský stôl dostatočne osvetlený, ideálne sú závesné svietidlá, ktoré svietia priamo zhora na plochu, takže si nebudete pri večeri tieniť do jedla. V závislosti od veľkosti priestoru si môžete vybrať klasické samostatné, dvojité, trojité a dokonca aj štvorité stropné svietidlá.

Zelene nie je nikdy dosť

Okrem vyššie spomenutých vecí je tiež podstatné zmeniť detaily, ktoré vytvoria z jedálne dokonale útulnú miestnosť. Zamerajte sa na oživenie rastlinami, ktoré umiestnite na parapet alebo do rohu miestnosti. Taktiež môžete siahnuť po stále viac obľúbených závesných kvetináčoch.

Pridaj komentár