štvrtok, 25 apríla, 2024
Kuchyňa

Biela lakovaná kuchyňa

Navrhujete kuchyňu a už pred vami stojí iba výber jej farebnej variácie? Ak sa vám páčia biele katalógové kuchyne ale máte strach, že sú z hľadiska údržby veľmi náročné, upokojte sa. Presný opak je pravdou. Na bielej lakovanej kuchyni nie sú vidieť obtlačky prstov, zaschnuté kvapky vody takmer vôbec nevidieť. Trúfam si povedať, že kuchyňa s bielymi lakovanými dvierkami je to najpraktickejšie prevedenie kuchyne.

Pracovná doska

K bielej kuchyni sa hodí tmavá pracovná doska. Veľmi obľúbenými sú imitácie tmavého. Oproti čisto bielej pracovnej doske majú hneď niekoľko výhod.  Niektoré potraviny totiž zanechávajú stopy, ktoré sa do bielej pracovnej dosky často krát zažerú.  Sú to napríklad farebné ovocné šťavy, červená repa, paprika. V rovnakom farebnom prevedení ako je aj pracovná doska môžeme zvoliť obklad zadnej steny pracovnej dosky. Získame tak ucelený prvok s vysokou estetickou hodnotou.

biela kuchyňa

Stôl a stoličky

Ak je jedálenská zostava súčasťou vašej kuchyne, určite si kladiete otázku, aký stôl by sa k bielej kuchyni hodil. Možnosti máte dve. Prvou je stôl sklenený, ktorý je pre bielu lakovanú kuchyňu ako stvorený.  Ak máte proti sklenenému stolu výhrady, odporúčame zvážiť kúpu stola v tmavom drevenom prevedení.